Champignons
Champignons

Champignons

Champignons zijn welbekend in de Italiaanse keuken en vinden daarom bij ons ook een plekje in veel Italiaanse gerechten. Verder steelt de champignon de show in soepen, ragouts of in een saus voor bij een biefstukje. Wist je trouwens dat de champignons bij Albert Heijn uit Nederland komen?

Vegan pasta al funghi

Vegan pasta al funghi

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

200 g

paddenstoelen voor pasta

400 g

kastanjechampignons

1 teen

knoflook

1

sjalot

1 el

milde olijfolie

15 g

verse platte peterselie

250 ml

Alpro rice cuisine kookroom

½ el

Bio Today vegetable stock powder

2 el

edelgistvlokken

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  3. Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.

Champignon recepten