Peultjes
Peultjes

Peultjes

Verse peultjes zijn lekker sappig en stevig. Je kunt ze op veel verschillende manieren bereiden. Kook ze kort in de pan, doe ze in een salade of pasta of voeg ze toe aan een heerlijk wokgerecht.

Niçoise met peultjes en tuinerwten

Niçoise met peultjes en tuinerwten

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappelen

4

middelgrote eieren

200 g

verse peultjes

200 g

diepvries tuinerwten

370 g

tonijnstukken in olijfolie

250 g

cherrytomaten

1

rode ui

6 el

vinaigrette fijne kruiden

Dit heb je nodig

  • magnetron

  1. Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
  2. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.

Peultjes recepten