Kerstmenu 2021
Kerstmenu 2021

Kerstmenu 2021

Kerst. Dé periode van lekker eten en drinken. Wij helpen je graag met ons assortiment. Met kerstrecepten waarvan we weten dat heel Nederland die met kerst het liefste eet. Van carpaccio tot kalkoen en van rollade tot ijstaart, of volledig vegetarisch. Voor wie het ultieme gemak wil, maar ook voor wie lekker zelf wil koken, en alles daartussenin.

Ossenhaas met rucola en rodewijnsaus

Ossenhaas met rucola en rodewijnsaus

Ingrediënten

4 personen

4

ossenhaas

1½ el

milde olijfolie

3 tenen

knoflook

3 takjes

verse tijm

100 ml

stevige rode wijn

60 g

ongezouten roomboter

1½ el

dijonmosterd

40 g

rucola

  1. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas in 4-5 min. dicht, afhankelijk van de dikte. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en fruit de knoflook en tijm 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur 1 min. inkoken. Roer de boter en de mosterd erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper.
  3. Snijd het vlees in schuine plakken (trancheren). Leg de ossenhaas op een grote schaal en schep de saus erover. Garneer met de rucola.