bewaar
Beef en beer pie
Beef en beer pie
bewaar

Beef en beer pie

Mals rundvlees gestoofd in bier, onder een dakje van knapperig bladerdeeg.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur wachten
162waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

rode uien

1 struik

bleekselderij

400 g

winterpeen

2 tl

zout

700 g

magere runderbraadlappen

3 el

traditionele olijfolie

2 el

tarwebloem

2 stuks

takjes rozemarijn

600 ml

bruin bier

150 g

Cheddar Tophat 48+

1 rol

bladerdeeg vers

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 40 cm)

Mals rundvlees gestoofd in bier, onder een dakje van knapperig bladerdeeg.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schrap de winterpeen, halveer en snijd ze in plakjes van een 1/2 cm breed. Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1/2 cm breed. Snijd het vlees in dobbelstenen van 1.5 cm en bestrooi met het zout en (versgemalen) zwarte peper.

2

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 5 min. Zet het vuur middelhoog en braad het vlees 3 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. al roerend mee. Voeg het bier en de takjes rozemarijn toe, zet het vuur laag en laat in 2 uur op laag vuur, met de deksel half op de pan, gaar worden.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Meng door het vlees en schep het in een ovenschaal. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg.

4

Splits het ei en klop de dooier los, het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte dooier. Laat de pie in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar worden.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Beef en beer pie

Mals rundvlees gestoofd in bier, onder een dakje van knapperig bladerdeeg.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig