bewaar
Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten
Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten
bewaar

Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten

Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
364waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

750 g

kleine spruiten

115 g

gezouten pecannoten

500 g

krieltjes

7½ g

verse tijm

100 g

magere gerookte spekreepjes

250 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof. Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.