bewaar
Gehaktburrito met sla
Gehaktburrito met sla
bewaar

Gehaktburrito met sla

Diner voor twee? Dit milde Mexicaanse gerecht is een smakelijke keuze voor doordeweekse dagen.

20 min. bereiden
8 min. oventijd
121waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

zonnebloemolie

150 g

rundergehakt

180 g

Hollandse bruine bonen

200 g

mais in blik

130 ml

kraanwater

1 pak

Maaltijdpakket Mexicaanse burrito's

125 g

crème fraîche

100 g

geraspte jonge kaas

½ krop

krop ijsbergsla

3 el

sladressing yoghurt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Diner voor twee? Dit milde Mexicaanse gerecht is een smakelijke keuze voor doordeweekse dagen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de uitgelekte bonen en mais erdoor. Voeg het zakje sausmix uit het pak en water toe, roer goed door. Breng het aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes koken.

2

Meng ondertussen de dipmix uit het pak met de crème fraîche en water, roer glad. Verwarm de tortilla’s uit het pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla dun met de dipsaus. Schep er het gehaktmengsel op en vouw dicht.

3

Leg de tortilla’s in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kaas. Bak de tortilla’s ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Meng de sla met de dressing en peper. Serveer de burritos met de salade en de rest van de dipsaus.

bewaartipVries de rest van het gehakt op de dag van aankoop in, zo kun je het 3 maanden bewaren.