bewaar
Zuurkoolschotel met kip
Zuurkoolschotel met kip
bewaar

Zuurkoolschotel met kip

Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

houdbare slagroom

2

middelgrote eieren

175 g

geraspte oude kaas 48+

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

300 g

kip-kalkoengehakt

500 g

zuurkool naturel

312 g

mandarijnpartjes op lichte siroop

2 tl

kerriepoeder

800 g

koelverse aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de slagroom met de eieren en de kaas. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.

2

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat geheel afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie ca. 30 min. in de oven op 150 ºC.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Zuurkoolschotel met kip

Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig