bewaar
Gevulde courgette met worst en ui
Gevulde courgette met worst en ui
bewaar

Gevulde courgette met worst en ui

Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

4

courgettes

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

320 g

kalfssaucijzen

7.5 g

verse tijm

2 el

blanke rozijnen

42 g

ongezouten roomboter

2 sneetjes

casinobrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof. Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

2

Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.

3

Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan. Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Gevulde courgette met worst en ui

Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig