bewaar
Kip in curry-kokossaus
Kip in curry-kokossaus
bewaar

Kip in curry-kokossaus

Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.

25 min. bereiden
436waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

uien

300 g

kipdijfilet

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

1 el

King rijstolie

400 ml

kokosmelk

1

kippenbouillontablet

8 g

verse munt

400 g

verse ananasstukjes

300 g

diepvries tuinerwten

Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

3

Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Kip in curry-kokossaus

Zoet-kruidig kipgerecht dat in een paar simpele stappen op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig