bewaar
Rijstpannenkoekjes met kokos & mango
Rijstpannenkoekjes met kokos & mango
bewaar

Rijstpannenkoekjes met kokos & mango

Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.

20 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

12 porties

75 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

1

middelgroot ei

250 ml

volle melk

75 g

gekookte witte rijst

25 g

Conimex gemalen kokos

250 g

diepvries mango stukjes

½ el

zonnebloemolie

1

rietsuiker

Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.

Aan de slag

1

Doe het bakmeel, zout en ei in een kom en voeg al kloppend met een garde de melk toe. Voeg de rijst, het kokos en de mangostukjes toe.

2

Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 juslepels beslag voor 3 pannenkoekjes. Bak 1 min. Keer ze om met een spatel, druk licht aan en bak nog 1 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal nog 3 keer met de rest van de olie en het beslag, zodat je in totaal 12 pannenkoekjes bakt. Serveer ze met de rietsuiker.

algemeenHet zoete van het kokos en de typisch tropische mangosmaak zijn een gouden combinatie. Op ah.nl/allerhande vind je nog veel meer recepten met dit duo, zoals mango-kokostaart en kokos-mangosalade.
variatietipJe kunt de mango ook vervangen door blauwe bessen uit de diepvries.

Rijstpannenkoekjes met kokos & mango

Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig