bewaar
Tomatenpilav met kruidige kip
Tomatenpilav met kruidige kip
bewaar

Tomatenpilav met kruidige kip

Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.

25 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

345 g

kipfilethaasjes

2 tl

baharat kruidenmix

1

ui

3 tenen

knoflook

5

trostomaten

4 el

traditionele olijfolie

300 g

zilvervliesrijst

800 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

225 g

diepvries snijbonen

20 g

verse platte peterselie

Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.

Aan de slag

1

Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.

2

Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.

3

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pilav op de borden en leg er de kipfilethaasjes bij.

combinatietipLekker fris voor erbij: partjes limoen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatenpilav met kruidige kip

Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig