bewaar
Gevulde kalkoenfilets
Gevulde kalkoenfilets
bewaar

Gevulde kalkoenfilets

Kalkoen bij het diner? Lekker, dit is de snelle versie.

30 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

kipbraadworst

1

jonagold appels

1 stengel

bleekselderij

8

vers salieblaadje

56 g

kidsmix gedroogd fruit abrikoos/rozijn

4

kalkoenschnitzel

150 g

Fiorucci pancetta

20 g

ongezouten roomboter

50 g

pecannoten

Dit heb je nodig

  • deegroller

Kalkoen bij het diner? Lekker, dit is de snelle versie.

Aan de slag

1

Ontvel de saucijzen en doe het vlees in een kom. Schil de appel en snijd het vruchtvlees aan 4 kanten langs het klokhuis eraf. Snijd in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de bleekselderij in even kleine blokjes als de appel. Snijd de salie fijn. Meng het worstvlees met de appel, bleekselderij, salie en het gedroogde fruit.

2

Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie, sla ze iets plat met de deegroller en rol ze uit tot dunne lappen. Verwijder de folie.

3

Verdeel de worstvulling over de schnitzels en rol deze op. Wikkel de pancetta strak eromheen, laat de zijkanten open. Snijd de rolletjes doormidden.

4

Verhit de boter in een braadpan of koekenpan en bak de rolletjes op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees in 20 min. gaar worden. Hak de pecannoten grof. Snijd de rolletjes schuin door en bestrooi met de pecannoten.

bereidingstipDit recept kun je tot en met het snijden van de rolletjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast. Braad op de dag zelf de rolletjes in de pan.