bewaar
Limoen- en granaatappelgranita
Limoen- en granaatappelgranita
bewaar

Limoen- en granaatappelgranita

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

10 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

limoenen

300 ml

kraanwater

200 g

kristalsuiker

4 takjes

verse munt

500 ml

granaatappelsap

120 g

verse granaatappelpitjes

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

Aan de slag

1

Boen 3 limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers alle vruchten uit. Breng het water aan de kook met de suiker en laat de suiker oplossen. Roer het limoenrasp en -sap erdoor en laat in 1 uur afkoelen. Schenk in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer.

2

Snijd de munt fijn en meng met het granaatappelsap. Schenk het in een diepvriesdoos en zet 3 uur in de vriezer. Roer de limoen- en de granaatappelgranita na 1 uur los met een vork. Herhaal dit elk halfuur.

3

Schep de granaatappelgranita en vervolgens de limoengranita in de glazen en garneer met de granaatappelpitjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Limoen- en granaatappelgranita

Dit nagerecht bereid je snel voor, daarna telkens even omscheppen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig