bewaar
Couscous met gegrilde groenten
Couscous met gegrilde groenten
bewaar

Couscous met gegrilde groenten

Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.

45 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

350 ml

kokend water

30 g

verse munt

2 tenen

knoflook

1 tl

gemalen chilipeper

140 ml

traditionele olijfolie

30 g

pijnboompitten

2

aubergines

2

rode paprika's

90 g

zongerijpte Taggia-olijven

4 tl

baharat kruidenmix

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokende water over en laat 10 min. wellen.

2

Doe ondertussen de blaadjes van 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 120 ml olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de rest van de muntblaadjes in reepjes.

3

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Halveer de paprika’s en maak ze schoon. Snijd elke helft in 3 stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 6 min. Keer halverwege. Verdeel de rest van de kruidenolie en de olijven erover.

4

Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie en munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor, leg de andere helft erop en bestrooi met de pijnboompitten.

Couscous met gegrilde groenten

Instructievideo - 03:27 min.

Couscous met gegrilde groenten

Met de verleidelijke smaken van munt, paprika en oosterse specerijen zet je een geweldig Arabisch gerecht op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig