bewaar
Garnalen in krokant jasje
Garnalen in krokant jasje
bewaar

Garnalen in krokant jasje

Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!

15 min. bereiden
licht pittig
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

3 el

tarwebloem

75 g

panko Japans paneermeel

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

150 ml

arachideolie

3 tenen

knoflook

150 ml

arachideolie

600 g

koelverse gesneden paksoi

½ el

sambal badjak

5 el

Japanse sojasaus

600 g

1 minuut witte rijst

Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!

Aan de slag

1

Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom. Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.

2

Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.

3

Verhit 2 el olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 3 el sojasaus.

4

Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en (versgemalen) peper.

5

Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Garnalen in krokant jasje

Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig