
Klassieke mosselen met witte wijn
Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.
Ingrediënten
4 personen
2 kg
verse mosselen
4 stengels
bleekselderij
2
sjalotten
1 teen
knoflook
25 g
gezouten roomboter
300 ml
droge witte wijn
15 g
verse platte peterselie
200 ml
crème fraîche
2
verse petit stokbroden
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan
Aan de slag
Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat ze in koud water liggen.
Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min op laag vuur. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook.
Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet openstaan weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen. Serveer met het brood.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Klassieke mosselen met witte wijn
Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat ze in koud water liggen.
Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min op laag vuur. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook.
Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet openstaan weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen. Serveer met het brood.
combinatietip:Lekker met een frisse salade met venkel.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 kg verse mosselen
4 stengels bleekselderij
2 sjalotten
1 teen knoflook
25 g gezouten roomboter
300 ml droge witte wijn
15 g verse platte peterselie
200 ml crème fraîche
2 verse petit stokbroden
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan