bewaar
Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
bewaar

Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

100 g

ontbijtspek

500 g

knolselderij

300 g

witlof

1 el

donkere basterdsuiker

25 g

verse bieslook

Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.

3

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.

4

Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.

combinatietipLekker met risotto.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig