bewaar
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
bewaar

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot

Romige groenteverrassing uit de oven.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

300 g

vastkokende aardappelen

150 g

gruyère

300 g

bloemkool

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

300 ml

volle melk

1 mespunt

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (10 x 15 cm)

  • eenpersoonsovenschaaltjes

Romige groenteverrassing uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rooster de hazelnoten in de ovenschaal in ca. 8 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

3

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Rasp de kaas. Snijd de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de aardappelblokjes samen met de bloemkoolroosjes 5 min. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

4

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer met een garde de bloem ca. 3 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de aardappel en bloemkool over de eenpersoonsovenschaaltjes en schenk de kaassaus erover.

5

Gratineer de schaaltjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de hazelnoten grof en strooi ze na 10 min. oventijd over de gratin.

bewaartipJe kunt de gratin 2 dagen van tevoren maken. Gratineer het gerecht op de dag zelf in de oven en bestrooi met de hazelnoten. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bak de gratin 5 min. langer als ze vanuit de koelkast de oven in gaan.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot

Romige groenteverrassing uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig