bewaar
Oosterse ossenstaartsoep
Oosterse ossenstaartsoep
bewaar

Oosterse ossenstaartsoep

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

15 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

100 g

shiitakes

95 g

mix voor Engelse ossenstaartsoep

2 l

kraanwater

400 g

verse oosterse wokgroenten

400 g

verse mihoen

125 g

taugé

1

limoen

2 el

vissaus

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

Aan de slag

1

Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.

2

Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.

variatietipHoud je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse ossenstaartsoep

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig