bewaar
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
bewaar

Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

2 el

arachideolie

900 g

koelverse kleine krieltjes

2 el

curry madras specerijenmelange

300 g

kalkoenfilet à la minute

450 g

diepvries bloemkoolroosjes

200 g

verse peultjes

15 g

verse koriander

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

Aan de slag

1

Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.

4

Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.

combinatietipLekker met Griekse yoghurt met munt.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig