bewaar
Pitabroodje met pompoentajine en falafel
Pitabroodje met pompoentajine en falafel
bewaar

Pitabroodje met pompoentajine en falafel

Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker!

35 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

1½

rode ui

1 teen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

1 tl

ras el hanout specerijenmelange

3 el

rozijnen

250 ml

kraanwater

350 g

kikkererwten in pot

1 el

traditionele olijfolie

250 g

falafelballetjes

8

pitabroodjes

100 g

krop ijsbergsla

Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker!

Aan de slag

1

Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.

3

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.

combinatietipLekker met tzatziki of yoghurt met munt.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Pitabroodje met pompoentajine en falafel

Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig