bewaar
Gnocchi carbonara met tuinbonen
Gnocchi carbonara met tuinbonen
bewaar

Gnocchi carbonara met tuinbonen

De oven zorgt voor het krokante korstje.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere gerookte spekreepjes

500 g

gnocchi

2

rode uien

1 teen

knoflook

95 g

macaroni ovenschotel carbonara

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

450 g

diepvries tuinbonen

500 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

De oven zorgt voor het krokante korstje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.

3

Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.

4

Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

Gnocchi carbonara met tuinbonen

De oven zorgt voor het krokante korstje.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig