bewaar
Linzen met Amsterdamse ui en worst
Linzen met Amsterdamse ui en worst
bewaar

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Smaakt dupuis-linzen

3

gedroogde laurierblaadjes

1 l

kraanwater

1 el

fijne mosterd

270 g

Catalaanse braadworsten

250 g

cherrytomaten aan de tak

340 g

Amsterdamse uien

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

Aan de slag

1

Doe de linzen, laurierblaadjes en het water in een pan. Breng aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar. Ze zijn gaar als ze zacht zijn maar nog wel bite hebben. Giet af in een zeef en verwijder de laurierblaadjes. Doe de linzen in een schaal en schep om met de mosterd.

2

Haal het vel van de worstjes en snijd het worstvlees in stukjes. Halveer de tomaten. Bak het worstvlees in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 8 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de tomaten mee.

3

Laat de uien uitlekken, halveer ze en voeg toe aan de linzen. Meng het worstvlees en de tomaten erdoor.

serveertipDit gerecht is zowel warm, lauw als koud lekker.

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Instructievideo - 01:36 min.

Linzen met Amsterdamse ui en worst

Zoetzure uitjes, lichtpittige mosterd, kruidige worst en zoete tomaatjes: dit gerecht is een echte smaakexplosie.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig