bewaar
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
bewaar

Aguachile (schelvis in limoen gegaard)

De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!

10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

limoenen

1

rode peper

1 tl

zout

3 tl

kristalsuiker

400 g

verse schelvisfilets

1

tomaat

10 g

verse koriander

1

avocado

100 g

tortillachips naturel

De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!

Aan de slag

1

Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.

2

Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.

3

Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.

4

Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.

Aguachile (schelvis in limoen gegaard)

Instructievideo - 03:05 min.

Aguachile (schelvis in limoen gegaard)

De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig