bewaar
Minestrone met garnalen
Minestrone met garnalen
bewaar

Minestrone met garnalen

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

rode ui

1

winterpeen

200 g

verse sperziebonen

3 el

traditionele olijfolie

140 g

tomatenpuree

2 l

kraanwater

3

visbouillontabletten

400 g

cannellinibonen in blik

200 g

schelpjespasta

300 g

verse spinazie

500 g

diepvries rauwe gepelde garnalen

15 g

verse dille

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

2

Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 min. gaar op middelhoog vuur.

4

Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Minestrone met garnalen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig