bewaar
Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd
Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd
bewaar

Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd

Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

1 portie

50 g

winterpeen

½

gekookte bieten

50 g

kruimige aardappelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.

Aan de slag

1

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Breng de wortel, biet en aardappel in een laagje water aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.

2

Giet af en pureer de groenten tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de puree eventueel met gekookt water of melk.

algemeenSnijd de rest van de gekookte biet in blokjes en meng door een salade met veldsla, ringetjes bosui en vinaigrette.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn