bewaar
Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd
Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd
bewaar

Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd

De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje.

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

3 porties

150 g

kruimige aardappelen

1

stronk witlof

2

Elstar appels

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng met een flinke laag water aan de kook en laat afgedekt 5 min. koken. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de witlof en appel toe aan de aardappel en schep om. Laat 10 min. koken tot de aardappels zacht zijn.

2

Giet de groenten af en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg om het hapje iets romiger te maken eventueel rijstebloem en melk toe.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartipIngevroren kun je het witlofhapje 2 maanden bewaren.

Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd

De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig