bewaar
Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd
Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd
bewaar

Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd

Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in.

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 porties

150 g

winterpeen

100 g

iets kruimige aardappelen

150 g

doperwten in pot

75 g

kipfilet

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in.

Aan de slag

1

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2

Kook de wortel en aardappel in een pan met een flinke laag water met de deksel op de pan 6 min. Voeg de doperwtjes toe en kook nog 9 min., totdat de groenten gaar zijn.

3

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur in 4-5 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of melk.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartipIngevroren kun je het kiphapje 2 maanden bewaren.