bewaar
Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd
Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd
bewaar

Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd

Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

3 porties

100 g

bruine bonen in blik

3

tomaten

50 g

kipfilet

½ el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.

Aan de slag

1

Laat de bonen uitlekken en spoel goed schoon onder koud stromend water. Zo verwijder je een deel van het zout. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

2

Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur 4 min. Voeg de tomaten en bonen toe en warm al omscheppend 2 min. door.

3

Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water of melk.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartipIngevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.
variatietipMaak een zoutloos hapje met 40 gr gedroogde bruine bonen in plaats van bonen uit pot. Week en kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.

Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd

Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig