bewaar
Witte kool en rode bieten pickles
Witte kool en rode bieten pickles
bewaar

Witte kool en rode bieten pickles

Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten.

25 min. bereiden
24 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

appelciderazijn

200 ml

kraanwater

125 g

kristalsuiker

4

steranijs

1 el

zwarte-peperkorrels

1 el

venkelzaad

1

rauwe rode biet

150 g

gesneden witte kool

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • afsluitbare pot van 700 ml of 2 van 350 ml

Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten.

Aan de slag

Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.