bewaar
Rainbow bloemtortilla's
Rainbow bloemtortilla's
bewaar

Rainbow bloemtortilla's

Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

1 uur bereiden
15 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

tarwebloem

1 tl

zout

½ tl

bakpoeder

70 g

diepvries spinazie

150 ml

water

120 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • deegroller

Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

Aan de slag

1

Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

2

Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

3

Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietipVoor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.

combinatietipLekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.

algemeenJe kunt de tortilla's een halve dag van tevoren maken. Scheid de tortilla's van elkaar met bakpapier, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.