bewaar
Bountykoekjes
Bountykoekjes
bewaar

Bountykoekjes

Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

20 porties

75 g

cacaopoeder

1 mespunt

zout

100 g

tarwebloem

100 g

ongezouten roomboter

200 g

donkere basterdsuiker

1

middelgroot ei

60 g

kokosolie

60 g

poedersuiker

30 g

geraspte kokos

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpjes

  • deegroller

  • bakpapier

Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.

Aan de slag

1

Meng het cacaopoeder, zout en de bloem in een kom. Klop in een andere kom met een mixer de boter en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en meng erdoor. Meng met een spatel het cacao-bloemmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.

3

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek er 40 koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak in ca. 15 min. in de oven gaar en knapperig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

5

Meng ondertussen voor de vulling de kokosolie met de poedersuiker en geraspte kokos. Voeg, als het te droog is, 1 of 2 el warm water toe.

6

Schep met twee theelepels op de helft van de koekjes wat kokosvulling en beleg deze met de rest van de koekjes. Duw ze zachtjes aan, zodat de vulling langs de rand zichtbaar is.

Bountykoekjes

Instructievideo - 02:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bountykoekjes

Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig