bewaar
Wittebonen-preisoep met crispy katenspek
Wittebonen-preisoep met crispy katenspek
bewaar

Wittebonen-preisoep met crispy katenspek

Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.

20 min. bereiden
12 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

katenspek

1

meergranen stokbrood

2

preien

2 el

traditionele olijfolie

1.1 kg

witte bonen in tomatensaus

2

groentebouillontabletten

500 ml

kraanwater

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven. Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.

2

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg 2/3 van de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.

3

Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.

4

Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.

5

Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek. Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Wittebonen-preisoep met crispy katenspek

Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig