bewaar
Burger met avocado en gebakken ei
Burger met avocado en gebakken ei
bewaar

Burger met avocado en gebakken ei

Hamburger, kaas, ei en rijpe avocado. Een stapel zachte, romige smaken, waarmee je kinderen zeker ook blij maakt.

30 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalot

500 g

half-om-halfgehakt

1 el

worcestershiresauce

4

vers schnittbroodje

1

kropsla

4 plakken

cheddar

2 el

arachideolie

4

middelgroot ei

1

eetrijpe avocado

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • hamburgerpers

  • bakpapier

Hamburger, kaas, ei en rijpe avocado. Een stapel zachte, romige smaken, waarmee je kinderen zeker ook blij maakt.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de sjalotten fijn.

2

Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en eventueel zout en verdeel in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Leg de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.

3

Snijd de broodjes open. Haal 8 blaadjes van de sla los, was en droog ze. Gril de hamburgers 4 min. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril nog 4 min. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

4

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken. Beleg de broodjes achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een burger met kaas, plakjes avocado en een ei. Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij.