bewaar
Indiaas gekruide kabeljauw en zoete-aardappelpuree met linzen
Indiaas gekruide kabeljauw en zoete-aardappelpuree met linzen
bewaar

Indiaas gekruide kabeljauw en zoete-aardappelpuree met linzen

Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht.

35 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappelen

1 teen

knoflook

200 g

rode linzen

1

bloemkool

4 el

tarwebloem

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

250 g

verse kabeljauwhaasjes

100 ml

arachideolie

3 el

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Kook samen met de linzen in water met zout in 20 min. gaar.

2

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een zeef.

3

Meng de bloem met de curry madras. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken. Wentel eerst de kabeljauw en daarna de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de bloemkool in 2 delen in 4 min. rondom goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in de achtergebleven olie de kabeljauw in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5

Giet de zoete aardappelen en linzen af en stamp samen met de yoghurt met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken kabeljauw en bloemkool.

combinatietipLekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiaas gekruide kabeljauw en zoete-aardappelpuree met linzen

Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig