bewaar
Fusilli tricolore puttanesca
Fusilli tricolore puttanesca
bewaar

Fusilli tricolore puttanesca

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

20 min. bereiden
licht pittig
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli tricolore

180 g

zongerijpte Taggia-olijven

2 tenen

knoflook

½ tl

chilivlokken

400 g

gepelde tomaten in tomatensaus

50 g

ansjovisfilets met kappertjes

20 g

verse platte peterselie

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.

2

Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fusilli tricolore puttanesca

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig