bewaar
Quinotto met garnalen, spinazie en knolselderij
Quinotto met garnalen, spinazie en knolselderij
bewaar

Quinotto met garnalen, spinazie en knolselderij

Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen.

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

3-kleurenquinoa

380 ml

visfond

400 g

knolselderij

3 el

milde olijfolie

400 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

300 g

verse spinazie

250 ml

halfvolle melk

1 el

gedroogde salie

100 g

koelverse hüttenkäse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen.

Aan de slag

1

Kook de quinoa in de visfond in 8 min. gaar. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukjes. Kook de knolselderij 8 min. in de melk.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de garnalen 3 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm onder een bord. Verhit de olie in de pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

3

Neem de pan met knolselderij van het vuur en pureer de knolselderij en melk met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de salie door de hüttenkäse. Roer de knolselderijpuree, spinazie en garnalen door de quinoa en verdeel de hüttenkäse erover.

Quinotto met garnalen, spinazie en knolselderij

Een lichte en glutenvrije variant op risotto, met quinoa. Deze powerfood is een bron voor eiwit en mineralen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig