bewaar
Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie
Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie
bewaar

Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie

Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.

15 min. bereiden
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

350 g

koelverse bloemkoolroosjes

250 g

licht pittige chorizo

150 g

gesneden uien

250 g

romaatjes

30 g

verse peterselie

125 g

verse roomkaas met kruiden

Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Verwijder het vel van de worst en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en ui 5 min. Schep de bloemkool erdoor en neem de pan van het vuur.

3

Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn.

4

Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng het kookvocht met de roomkaas, peterselie, romaatjes, chorizo en bloemkool door de pasta.

combinatietipLekker met fijngesneden bieslook.

Spaanse pasta met gebakken chorizo & peterselie

Italië meets Spanje in dit heerlijke pastagerecht. Extra voordeel: ook de kids smullen ervan.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig