bewaar
Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine
Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine
bewaar

Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine

Rechtstreeks uit het Midden-Oosten, met lekker veel groente.

30 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Italiaanse roerbakmix

2 tl

ras el hanout specerijenmelange

6 el

(arachide)olie

300 g

zilvervliesrijst

100 g

rozijnen

2 tabletten

kippenbouillontablet

750 ml

kraanwater

2

sjalot

2 tenen

knoflook

250 g

cherrytomaten

2

aubergine

2 blikken

tonijn in zonnebloemolie

Rechtstreeks uit het Midden-Oosten, met lekker veel groente.

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de roerbakmix, de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 min. garen. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de ras el hanout 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de tomaten mee.

3

Laat de tonijn uitlekken. Schep door de pilav. Verdeel de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.