
Labneh
Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd.
Ingrediënten
5 personen
30 g
ongebrande hazelnoten
1 el
sesamzaad
1 tl
komijnzaad
½ tl
korianderzaad
½ tl
4-seizoenenpeper
½ tl
gemalen kaneel
½ tl
gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el
extra vierge olijfolie
500 g
hangop
Dit heb je nodig
vijzel
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
Allerhande loves labneh
Instructievideo - 01:03 min.
Labneh
Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd.

5 personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
bewaartip:Je kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.
bereidingstip:Geef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.
serveertip:Lekker met vers brood (AH Liefde & Passie Petit beurre).
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 personen)30 g ongebrande hazelnoten
1 el sesamzaad
1 tl komijnzaad
½ tl korianderzaad
½ tl 4-seizoenenpeper
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el extra vierge olijfolie
500 g hangop
Dit heb je nodig
vijzel