bewaar
Lauwwarme quinoa-bonensalade
Lauwwarme quinoa-bonensalade
bewaar

Lauwwarme quinoa-bonensalade

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

quinoa

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

50 g

ongebrande hazelnoten

740 g

Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot

147.5 g

semi-zongedroogde tomaten

250 g

gerookte kipreepjes

80 g

koelverse babyboerenkool

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

Aan de slag

1

Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.

3

Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lauwwarme quinoa-bonensalade

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig