bewaar
Karamels met zeezout
Karamels met zeezout
bewaar

Karamels met zeezout

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

45 min. bereiden
6 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

100 porties

250 g

Zeeuwse Boerin keukenstroop

250 g

kristalsuiker

100 ml

kraanwater

60 g

ongezouten roomboter

250 ml

verse slagroom

397 g

gecondenseerde volle melk

2 tl

Maldon zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslee 20 x 20 cm

  • suikerthermometer

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

Aan de slag

1

Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.

2

Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.

3

Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

bewaartipJe kunt de karamels in een afgesloten trommel tot 2 weken bewaren.

Karamelliseren

Instructievideo - 01:36 min.

Karamels met zeezout

Heerlijk zoet tussendoortje met een zoute smaakverrassing. Probeer het eens!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig