bewaar
Duimafdrukkoekjes
Duimafdrukkoekjes
bewaar

Duimafdrukkoekjes

De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
2 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

50 porties

250 g

ongezouten roomboter

150 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

350 g

tarwebloem

1 tl

zout

50 g

amandelschaafsel

100 g

frambozenjam

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • bakpapier

De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.

Aan de slag

1

Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.

2

Splits de eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe het amandelschaafsel in een andere kom. Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met de frambozenjam. Bak de koekjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen.

Duimafdrukkoekjes

Instructievideo - 02:22 min.

Koekdoosje vouwen

Instructievideo - 00:33 min.

Duimafdrukkoekjes

De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig