bewaar
Espresso-meringuerol met hazelnootroom
Espresso-meringuerol met hazelnootroom
bewaar

Espresso-meringuerol met hazelnootroom

De monden vallen open zodra je deze meringuerol op tafel zet. Echt zelfgemaakt?! Jazeker.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
143waarderingen

Ingrediënten

10 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

4

middelgrote eieren

250 g

fijne kristalsuiker

2

espressosticks

1 el

water

1 tl

maizena

5 el

Frangelico hazelnootlikeur

250 g

mascarpone

125 ml

verse slagroom

50 g

pure chocolade 72%

1 el

zilvereren zachte parel

2 el

Kaapse goudbessen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • handmixer

  • bakvorm (25 x 35 cm)

De monden vallen open zodra je deze meringuerol op tafel zet. Echt zelfgemaakt?! Jazeker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat het papier 1 cm boven de rand uitsteken.

2

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Houd 1 el achter voor de garnering.

3

Splits de eieren. Klop met een handmixer de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en blijf kloppen tot je glanzende pieken hebt.

4

Meng de espressopoeder met het hete water. Spatel de hazelnoten, espresso en maizena snel door het eiwit. Verdeel over de bakvorm en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Zet de bakvorm met de meringue erin op een rooster en laat in 1½ uur helemaal afkoelen.

5

Roer de Frangelico en mascarpone tot een egaal mengsel. Klop de slagroom stijf en spatel erdoor. Houd 4 el van de crème achter voor de garnering.

6

Keer de meringue, bestrijk met mascarpone-roomcrème en rol op. Laat tot gebruik in de koelkast opstijven.

7

Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Bestrijk de meringuerol met de rest van de crème. Zigzag met een vork de gesmolten chocolade erover. Bestrooi met de achtergehouden hazelnoten, de parels en goudbessen.

variatietipIn plaats van Frangelico hazelnootlikeur kun je ook Amaretto gebruiken.
variatietipEten er kinderen mee? Dan kun je de Frangelico vervangen door hazelnootsiroop voor in de koffie.
bewaartipJe kunt deze taart tot het smelten van de chocolade een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meringue is vers het allerlekkerst

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Espresso-merinquerol met hazelnootroom

Instructievideo - 03:33 min.

Espresso-meringuerol met hazelnootroom

De monden vallen open zodra je deze meringuerol op tafel zet. Echt zelfgemaakt?! Jazeker.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig