bewaar
Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
bewaar

Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel

Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!

17 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

gezouten notenmix macadamia's

1

middelgroot ei

2 el

tarwebloem

380 g

kiphaasjes

5 el

arachideolie

500 g

koelverse gebroken sperziebonen

900 g

stoomaardappelen

150 g

gesneden uien

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • magnetron

Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!

Aan de slag

1

Doe de noten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe ⅔ in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Bereid de stoomaardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.

4

Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe aan de ui en bak 2 min. mee. Serveer de aardappelen met de groente en de kip.

bereidingstipJe kunt de noten ook met een mes fijnhakken. Je bent dan wel iets langer bezig dan 17 minuten.

Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel

Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig