bewaar
Macaronischotel met broccoli
Macaronischotel met broccoli
bewaar

Macaronischotel met broccoli

Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
355waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

4 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

500 g

broccoli

300 g

volkorenmacaroni

1 tl

milde paprikapoeder

100 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de gepelde tomaten toe, plet met een houten lepel en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.

2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

3

Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

bereidingstipJe kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.