bewaar
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
bewaar

Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Vis in het groen.

25 min. bereiden
16 min. oventijd
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

200 g

verse peultjes

1

citroen

400 g

verse zalmfilets

2

tomaten

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

800 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Vis in het groen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

2

Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok.

3

Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

algemeenBestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.

Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Vis in het groen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig