bewaar
Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling
Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling
bewaar

Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling

Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kidneybonen uit blik

2

rode paprika's

2 el

(arachide)olie

1½ tl

Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus

800 g

tomatenblokjes in blik

1

komkommer

1

limoen

15 g

verse koriander

150 g

feta

12

tacoschelpen

200 g

krop ijsbergsla

Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de al-andalus 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.

3

Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling

Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig