
Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood
Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is!
Ingrediënten
4 personen
1
ui
2 tenen
knoflook
3 cm
verse gember
1
rode peper
2 el
koolzaadolie
25 g
meelwormen
1 el
garam masala
70 g
tomatenpuree
400 ml
kokosmelk
1
groentebouillontablet
450 g
diepvries bloemkoolroosjes
350 g
diepvries tuinerwten
4
mini-naanbroodjes
170 g
Griekse yoghurt
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de meelwormen 1 min. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak nog 3 min. Voeg de garam masala toe aan het meelwormmengsel en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk in de pan en verhit al roerend tot een gebonden saus. Los de groentebouillontablet erin op.
Voeg de bloemkool en tuinerwten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de yoghurt en naan er apart bij.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood
Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is!

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de meelwormen 1 min. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak nog 3 min. Voeg de garam masala toe aan het meelwormmengsel en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk in de pan en verhit al roerend tot een gebonden saus. Los de groentebouillontablet erin op.
Voeg de bloemkool en tuinerwten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de yoghurt en naan er apart bij.
combinatietip:Lekker met wat blaadjes koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 rode peper
2 el koolzaadolie
25 g meelwormen
1 el garam masala
70 g tomatenpuree
400 ml kokosmelk
1 groentebouillontablet
450 g diepvries bloemkoolroosjes
350 g diepvries tuinerwten
4 mini-naanbroodjes
170 g Griekse yoghurt