bewaar
Groentebolognese met Parmezaanse kaas
Groentebolognese met Parmezaanse kaas
bewaar

Groentebolognese met Parmezaanse kaas

Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 520 kcal.

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

½ stuk

struik bleekselderij

1

prei

2

winterpenen

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde oregano

250 g

cherrytomaten

300 g

volkorenspaghetti

390 g

pastasaus basis kappertjes en oregano

75 g

rucola

75 g

Italiaanse-kaaspoeder

Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 520 kcal.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de bleekselderij en de prei. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Schrap de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, bleekselderij, peen en oregano 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de tomaten.

3

Voeg als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 11 min. beetgaar.

4

Voeg de prei en tomaten toe aan de hapjespan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Voeg de pastasaus toe aan de gebakken groenten en verwarm 5 min. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en rucola bij de saus, voeg 2 el kookvocht toe en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groentebolognese met Parmezaanse kaas

Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 520 kcal.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig